Bedrijf uit Oss na enkele jaren mogelijk verkocht voor miljarden

Bron: National Eye Institute op Flickr

Bron: National Eye Institute op Flickr

Het Osse Acerta wordt mogelijk voor 4,5 miljard euro verkocht aan een Brits-Zweeds concern. Acerta werd in 2013 opgericht door twee voormalige werknemers van MSD/Organon: Allard Kaptein en Tjeerd Barf.

Dat meldt het Brabants Dagblad dinsdag in de krant. Beide bedrijven willen nog geen uitspraken over de deal doen zolang er nog niets definitief is.

Het Brits-Zweedse AstraZeneca wil zo’n 5 miljard dollar neerleggen voor de Osse start-up. Acerta meldde onlangs succesvolle testen te hebben afgerond met een geneesmiddel voor leukemie: acalabrutinib.

Toen de werkgever van de twee mannen in 2007 werd overgenomen was er voor veel onderzoekers geen plek meer. De twee maakten zich hard voor de rechten over het geneesmiddel waar ze aan werkten en begonnen een aantal jaar later voor zichzelf. Niet veel later wordt Acerta dus mogelijk al overgenomen.

100 Amerikaanse werknemers
Volgens de krant heeft Acerta in totaal zo’n honderdtwintig werknemers in Oss en Californië. Bij de techniek van Acerta is combinatie met andere kankermedicijnen goed mogelijk.
Lees op Blendle het hele verhaal voor 15 cent: Klik hier

, , ,