Innovatieprijs voor Brabants hotelconcept Cityhub

Een hotel waarbij je niet slaapt in ruimte kamers, maar gestapelde cabines. Zonder badkamer, maar met gemeenschapsruimtes. Sem Schuurkes uit Uden en Pieter van Tilburg uit Nistelrode winnen met hun Cityhub de innovatie award van horecavakbeurs Horecava in Amsterdam.

Cityhub

Bron: Cityhub.com

Vijftig Hubs, waarin gasten 24/7 kunnen inchecken. Ieder met eigen klimaatcontrole en geluidsdicht. Douchen doe je in een gedeelde, maar luxe badruimte. Het team van Cityhub bestaat inmiddels uit tien mensen, maar het begon bij het idee van twee jongens uit de regio.

Volgens het bedrijf ontstaat er een nieuwe soort reiziger: de 20 tot 35 jarige digital native, die niet opzoek zijn naar vijf sterren hotels of toeristenplekken, maar een reiservaring willen met tips van locals. Cityhub moet daarop inspelen; in een grote loods met het comfort van een hotelkamer ontstaat een communitygevoel, waarmee de prijs ook laag kan blijven.

50 euro per nacht

Cityhub

De gedeelde badruimte (Bron: Cityhub.com)

Een cabine huren, kan vanaf 50 euro per nacht via de website van het bedrijf. Binnenkort moet er een applicatie komen, waarmee overnachters Amsterdam kunnen ontdekken, zoals de bedenkers denken dat zij dat willen: als een inwoner van de stad.

Vooralsnog is het concept alleen te vinden in Amsterdam, maar de mannen veroveren graag heel Europa. Uit de FAQ op de website van het bedrijf kun je opmaken dat zij echt samen met de reizigers het idee tot een succes willen maken; eigen eten en drinken is geen probleem. Maar de publiekstrekker van Amsterdam?

“We’re assuming you’re into smoking weed. No judgement here. But you cannot smoke weed, pot, hashish, marihuana or kittens in Cityhub. Find yourself a coffee shop.”

, , , ,