Faillissement dreigt bij V&D

De Amsterdamse rechtbank heeft de V&D woensdag uitstel van betaling verleend. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Faillissement V&D

Op de website van V&D is woensdag alleen nog een verklaring te lezen

Dat meldt het warenhuisconcern dat al langer in zwaar weer zit. Het goede weer van de afgelopen maanden zou het bedrijf omzet hebben gekost, waardoor het bedrijf opeens geld te kort kwam. Onvoorziene omstandigheden en een eental incidenten, noemt V&D het.

Topman John van der Ent laat in de verklaring weten dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid wil geven over de toekomst van V&D en La Place. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de medewerkers en leveranciers.

Uden en Oss

In januari kwam Uden nog landelijk in het nieuws omdat er een nieuwe vestiging van de V&D werd geopend, terwijl naar buiten kwam dat het personeel gekort zou worden op het loon, door slechte resultaten. Er was veel kritiek, zo zou het project een prestigeproject zijn.

In Oss was het V&D pand dit jaar ook al voer voor discussie. Volgens het Brabants Dagblad waren sommige politici in maart al bezig met het intekenen van een stadspark op de locatie van het warenhuis, terwijl de V&D aangaf niet te willen vertrekken.

Wel gaf de keten aan dat ze zich zorgen maken over de toenemende leegstand in de Osse binnenstad. Een samenwerking tussen gemeente en verhuurders zou volgens de V&D goed zijn, om te komen tot een aantrekkelijker centrum.

Vooralsnog kan er dus nog gewoon gewinkeld worden bij de V&D-fillialen in Oss en Uden. De nieuwe strategie, winkelformule en assortiment van de V&D zouden in het eerste kwartaal van 2016 in de vestigingen worden uitgerold. Wellicht is er dus toch licht aan de einde van de tunnel.

, , ,