Collectie Netflix Nederland 3 keer kleiner dan Amerika

Netflix is inmiddels beschikbaar in de meeste landen in de wereld. Als je de wereldkaart hieronder bekijkt, dan zijn er eigenlijk nog maar een paar plekken die niet roodkleuren. Wereldwijd staat Nederland op de vijfde plek als grootste Netflix-land.

Volgens onderzoek van de New York Times waren er in Nederland vorig jaar zo’n 940.000 Netflix-abonnees en daarmee staat ons kleine land op de vijfde plek wereldwijd. Amerika staat bovenaan met 37,7 miljoen leden, gevolgd door Engeland (3,1 miljoen), Canada (3,1 miljoen) en Zweden (1,1 miljoen).

 

Netflix Nederland

Bron: screenshot gk2.sk

 

Toch is het aanbod in Nederland nog vrij beperkt. Op het moment van schrijven zijn er volgens uNoGS zo’n 1866 films in Nederland beschikbaar, waarvan 389 series. De Belgen kunnen bijvoorbeeld zo’n 2000 films kijken en Amerika is ook hier koploper: 5681 films. Ruim het dubbele van Nederland. Dat terwijl de prijzen gelijk liggen.

KLIK HIER VOOR EEN INTERACTIEVE GROTE KAART MET HET ACTUELE AANBOD PER LAND

Nectar is erg benieuwd welke series jij volgt en vooral hoe je dat doet. Onlangs ontstond commotie rondom Popcorn Time. De illegale tegenhanger van Netflix met een enorm aanbod ging offline en kwam in januari terug.

Netflix uit een ander land

Het is mogelijk om met een VPN-code ervoor te zorgen dat Netflix denkt dat je in Amerika zit, waardoor je dat aanbod kunt bekijken. Maar het Amerikaanse bedrijf is deze week begonnen met het blokkeren van dit soort omzeilingen. Vooralsnog doen ze dat volgens Computer Idee alleen bij Australische gebruikers, maar de kans is aanwezig dat dit later wereldwijd gaat gebeuren.

, ,