Start me up dinsdag 6 januari 2016

Start me up geeft jou de hoofdpunten waarmee je de dag kunt beginnen. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan

Demonstraties Keulen tegen aanrandingen (NOS)
Meer dan negentig vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan van een massale aanranding op het station van Keulen op oudjaarsavond. Veel vrouwen zeggen te zijn aangerand of bestolen. Er zou zelfs een aangifte van verkrachting zijn binnengekomen. Ook in andere steden was het raak; in Hamburg kreeg de politie aangiftes van zes vrouwen. Volgens de Bild maken de Noord-Afrikaanse mannen deel uit van een bende.

Boobytrap in Berghem (Brabants Dagblad)
Agent Marcel Limpens twitterde over een boobytrap bij een woning in Berghem. Toen deze woning werd ontruimd viel er een voorwerp naar beneden. Niemand raakte gewond en de 48-jarige bewoner is aangehouden.

Bouw woningen Veghel
Het Brabants Dagblad meldt woensdag dat Dura Vermeer en de gemeente Veghel afspraken hebben gemaakt over de bouw van zeventig woningen in het Veghelse buitengebied. Het zou gaan om 25 koopwoningen, acht sociale huurwoningen en 37 woningen voor belegger Amvest, die de huizen gaat verhuren.

Obama over wapengeweld (CNN)
Obama was tijdens een persconferentie tot tranen geroerd toen hij sprak over de jonge slachtoffers van wapengeweld in zijn land. Obama maakt zich hard voor verscherpte regels. “Die veranderingen zullen niet snel ingevoerd worden”, maar volgens de president is het belangrijk dat er begonnen word aan een betere wereld met minder geweld.

,