Start me up dinsdag 5 januari 2016

Start me up geeft jou de hoofdpunten waarmee je de dag kunt beginnen. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan.

Jumbo schrapt 190 banen (NOS)
Jumbo maakte bij haar jaaromzetcijfers bekend dat er 190 banen gaan verdwijnen op het hoofdkantoor in Veghel. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het servicekantoor in Amersfoort gaat sluiten, maar tegelijkertijd komt er meer personeel bij in de supermarkten.

Jumbo verwacht 500 mensen nodig te hebben op de winkelvloer, doordat het aantal winkels dit jaar met 81 vestigingen is gestegen, ondermeer door de overname van C1000. Bij elkaar werken er zo’n 60.000 mensen bij Jumbo.

Liveblog code rood (RTV Noord)
RTV-Noord houdt een liveblog bij over het gevaarlijke weer in het Noorden van het land. Op de vele beelden via sociale media valt te zien dat veel stukken zijn veranderd in ijsbanen. Ga je vandaag boven de rivieren? Houdt daar dan rekening mee!

Grenscontroles ingevoerd in Denemarken (Volkskrant)
Zowel Zweden als Denemarken zijn sinds maandag lastiger te bereiken. Denemarken gaf antwoord op het sluiten van de grenzen in Zweden, door zelf de grenzen bij Duitsland dicht te gooien. Op die manier hoopt het land te voorkomen dat vluchtelingen in Denemarken blijven steken in hun reis naar Zweden.

 

 

,