Een week lang linkshandig [video]

De laatste week van 2015 ging ik linkshandig door het leven. Dat terwijl ik mijn linkerhand nooit gebruik. Enkel met typen komt hij eigenlijk van pas. Maar wat blijkt? Oefening baart kunst! 

Ga even bij jezelf na wanneer je rechtshandig bent: alles gebeurt met rechts. Knippen, je mobiel gebruiken, de muis besturen, je deuren openen, drinken, eten, alles. Best gek, want we hebben twee handen. Iedere voetballer zou het liefst beide benen gebruiken en traint daar hard op.

Ik wil mijn beide handen naar volledig vermogen gebruiken en ben daarom een week lang hard aan de slag gegaan om mijn linkerhand sterker te maken. Oefenen, trainen en uitzoeken waar de grenzen liggen.

Linkshandig

Train linkshandig

Tijdens mijn typecursus op de basisschool kwam ik iedere dinsdagavond thuis met een verzuurde linkerhand en trillende pinkjes. Spieren moesten aan de gang, die nooit eerder echt veel hadden hoeven doen. Maar een ondergeschoven kindje, voelt zich al snel gehoord; zo ook mijn linkerhand.

Voor je typediploma had je een bepaald aantal aanslagen per minuut nodig om te slagen. Deze week ga ik in feite verder met de oefeningen die daar ophielden. Dit keer niet alleen met een toetsenbord, maar met gewichten. Via YouTube zocht ik naar filmpjes over het trainen van je hand.

LINKSHANDIG WORDEN? KIJK DEZE FITNESS VIDEO 

Na een paar dagen jezelf ertoe zetten gaat het vanzelf. Je speelt niet meer vals met de computermuis. De eerste dagen pakte ik na een aantal minuten mijn laptop van de standaard en begon ik het touchpad te gebruiken -stiekem met rechts-. Maar na woensdag bleef de laptop in de standaard en stond de muis standaard links.

Kun je je rechterhand sterker maken met trainen? Ja! Gaat het snel? Ja! Waarom doet niemand het? Geen idee. Misschien omdat je er in the end bar weinig aan hebt. Maar een leuk experiment is het wel!