Vereniging Herindelen Landerd wil dialoog met crossers

De gemeente Landerd kondigde aan in 2016 wildcrossers in bos- en natuurgebieden in de gemeente harder te willen aanpakken. Volgens Vereniging Herindelen Landerd moet de gemeente juist het gesprek aangaan.

Wildcrossen

Bron: Albert Ter Harmsel op Flickr.

Dat schrijft Arena Lokaal dinsdag. Raadslid Bas Keijzer heeft een aantal vragen gesteld aan het college van B en W over de maatregelen.

Ook op Nectar lazen wij kritiek over het onderwerp. “Laat ik vooropstellen dat ik het eens ben met de handhaving op wildcrossen in gebieden waar dit niet is toegestaan”, vertelt Keijzer aan de nieuwssite. “Ik vind het gevaar en overlast voor andere recreanten te groot.” Door de herrie en het gevaar was er in het verleden al kritiek op crossers in de regionale natuur.

 

KLIK HIER VOOR ALLE MAATREGELEN TEGEN WILDCROSSEN

Door de dialoog aan te gaan met de crossers, kan er wederzijds begrip ontstaan bij beide partijen, denkt het raadslid. Op die manier kan het misschien zelfs wel komen tot aangewezen crossgebieden.

De gemeente heeft vooralsnog het plan om obstakels te plaatsen en meer controles uit te gaan voeren in de regio. Iets wat veel crossers tegen de borst stoot, mede omdat zij vinden dat er in het verleden te weinig is gedaan om hun hobby een plek te geven binnen de gemeente

Nectar is erg benieuwd wat jij denkt over wildcrossen; hoe zou het probleem volgens jou het beste aangepakt worden? Is er überhaupt wel een probleem? Laat het achter in de reacties of reageer op Facebook!

,