De Agenda van… Vera van Pelt

Iedere woensdag op Nectar een inkijkje in een interessante agenda van iemand uit de omgeving. Want wat geeft nu een beter beeld van een beroep, persoon of bedrijf dan een kijkje in de agenda?

Vera van Pelt

Voorzitter Jongerenraad Oss en leerling Maaslandcollege
Naam: Vera van Pelt
Woonplaats: Oss
Leeftijd: 17 jaar

Vera van Pelt is sinds kort de nieuwe voorzitter van de Jongerenraad Oss. Daarnaast zit ze in haar examenjaar van het tweetalig vwo op het Maasland College. Hoewel ze voor haar toekomst geen politieke ambities heeft -ze wil graag Nederlands gaan studeren-, zet ze zich nu vol op in voor de Osse jongerenraad. Voor haar voorzitterschap was ze penningmeester bij de raad.

Wat brengt de dag? Bij De Agenda van… wordt ingezoomd op de agenda van een regiogenoot voor die dag. In verband met de vakantie heb ik ervoor gekozen om mijn agenda van vorige week te delen: woensdag 16 december; een drukke dag. De Jongerenraad Oss organiseert het Wellus-debat in de Groene Engel. Daarnaast is er ook nog gewoon school op deze woensdag voor Vera van Pelt.

Waar ben je de laatste tijd druk mee? Voornamelijk mijn eindexamenjaar. Naast mijn functie bij de Osse jongerenraad houd ik mij flink bezig met school. Het eindexamenjaar valt voor mij niet mee, dus ik zal nog even flink mijn best moeten doen. Dat is soms best lastig te combineren met het voorzitterschap, maar meestal vind ik er wel de juiste balans in. Plannen is alles!

Veel afspraken schrijf ik op in mijn papieren agenda, maar taken gerelateerd aan de jongerenraad noteer ik in mijn mobiele agenda. Op die manier kan ik de zaken goed gescheiden houden.

Vera van Pelt Agenda, jongerenraad Oss06.45 uur – De wekker: Snel nog even wat huiswerk maken, waar ik gisterenavond geen zin meer in had. Het moet vandaag namelijk echt af zijn. Vervolgens snel douchen en opmaken. Ik heb de slechte gewoonte om pas op school te ontbijten.

08.10 uur – Richting het Maasland College: Gelukkig is het voor mij maar vijf minuten fietsen. Maar toch is het flink doortrappen op de fiets om niet te laat te komen.

08.20 uur – School: Een meevallerVandaag heb ik maar tot 12.40 uur les. Een aantal lessen vallen uit, dus ik ben vroeg vrij.

Vera van Pelt Agenda, jongerenraad Oss13.30 uur – Leren: Normaal gesproken leer ik in de avond, zodat ik nog wat aan mijn middag heb. Maar aangezien vanavond onze debatwedstrijd is, is mijn planning omgegooid. Blokken in de middag.

15.30 uur – Overleg met bestuur: Een paar uur voordat de deuren van De Groene Engel open gaan, hebben we overleg met het bestuur. “Is alles goed geregeld? Zijn er onverwachte afmeldingen?” Op die manier blijft iedereen op de hoogte.

18.30 uur – Welles! in De Groene Engel: Nadat ik thuis heb gegeten ga ik richting De Groene Engel. Daar vindt vanavond onze debatwedstrijd plaats tussen de leerlingen van het Maasland College en het Titus Brandsmalyceum. Zo’n wedstrijd organiseren wij als jongerenraad een aantal keer per jaar.

Om 19.30 uur begon de wedstrijd voor een aardig gevulde zaal. Super fijne start van een nieuwe editie van het Wellus-debat!

20.00 uur – Interview: Twee studenten van de opleiding journalistiek in Tilburg hebben mij ’s avonds nog geïnterviewd voor hun project. Erg leuk om te doen! Op zulke momenten blijkt maar weer dat je als voorzitter altijd de media te woord moet kunnen staan.

21.15 uur – Einde debatwedstrijdHet waren felle debatten in De Groene Engel. Het was erg spannend. Toen de grootste drukte voorbij was, hebben we de boel opgeruimd en konden we met een goed gevoel het Osse cultuurpodium verlaten. Een geslaagde dag met een geslaagde debatwedstrijd!

Vera van Pelt deelt de laatste agenda van 2015. In verband met de feestdagen en de bijzondere agenda’s, gaat Nectar pas weer in 2016 door met De Agenda van…. Nog een leuke naam voor onze agenda? Laat het achter in de reacties! 

, ,