Luchtvaart in de regio gaat hoger dan ooit tevoren

Bron: SkySeeker

Bron: SkySeeker

Eindhoven Airport heeft een topjaar: veel passagiers én investeringen. Het gaat goed met de grootste regionale luchthaven.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt donderdag dat omzet van de Nederlandse luchthavens met meer dan 3,5 procent zijn toegenomen. Eindhoven Airport maakte van alle luchthavens de grootste groei door wat betreft passagiersaantallen. Jaarlijks kent het Nederlandse luchtruim zo’n 19 miljoen passagiers.

Luchthavens kennen in het derde kwartaal hun piek, mede door alle vakanties. Ruim 1,3 miljoen passagiers zetten dit jaar in die drukke periode voet aan Eindhovense grond. Dat is een groei van 8 procent in vergelijking met een jaar eerder. Schiphol had in diezelfde maanden ruim 17 miljoen passagiers.

Miljoenen investeringen
Eindhoven zag wel de omzet het hardst groeien. Maar wat wil je met een vliegveld dat nog steeds aan het groeien is. Woensdag werd bekend dat de provincie Noord-Brabant 1,1 miljoen euro investeert in de bouw van een nieuwe busterminal. De terminal moet meer comfort geven bij het reizen van en naar het vliegveld met het openbaar vervoer.

Eindhoven Airport steekt in totaal 14 miljoen euro in de nieuwe uitbreiding van de luchthaven, die veel verder gaat dan enkel een busterminal. De luchthaven in de regio krijgt er winkels, een grote parkeergarage en een fastfoodketen bij. De oplevering wordt in 2018 verwacht.

,