De Agenda Van… Rick Pijnenburg

Iedere woensdag op Nectar een inkijkje in een interessante agenda van iemand uit de omgeving. Want wat geeft nu een beter beeld van een beroep, persoon of bedrijf dan een kijkje in de agenda?

Schaijk Rick PijnenburgOprichter ‘Ik zoek ik heb regio Schaijk’-Facebook en vrijwillige conciërge op Den Omgang

Naam: Rick PIjnenburg
Woonplaats: Schaijk
Leeftijd: 46

Rick Pijnenburg is conciërge vrijwilliger op een basisschool en richtte in 2014 de Facebookpagina ‘Ik zoek ik heb regio Schaijk’ op, in navolging van de grote ik heb/zoek pagina’s in de regio. Maar het idee voor de pagina kwam vanuit behoeftes van een goede kennis, die in de schuldensanering terecht was gekomen.

“Ik bedacht me dat er wel een Marktplaats is, maar dat niet iedereen in de gelegenheid is om zomaar overal naar toe te rijden. Die kennis van mij had bijvoorbeeld geen auto.” Met die intenties starte de pagina in september 2014.

De Schaijkse variant valt in het niet bij de Udense: 83 leden tegenover ruim 12.000 in Uden. Maar toch wordt er fanatiek gedeeld in de groep.

Gaat het een drukke woensdag worden? Iedere dag ga ik met plezier naar het werk. Hoe druk het wordt op een dag valt vooraf niet te zeggen, maar ik vind mijn werk iedere dag opnieuw weer leuk. Ik ben op het moment druk bezig om de muziekinstallatie op school te vervangen, want daar is het een en ander aan vervanging toe. Maar ook het gezinsleven vind ik heel belangrijk.

Op het moment heb ik geen betaald werk, maar ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen. Voor mij geen drukke baan van 7.00 tot 22.00 uur ’s avonds. Sommige mensen vinden dat saai en alles behalve boeiend. Ik vind het juist leuk en zou niet anders meer willen.

Rick Pijnenburg
Agenda

6.45 uur – Opstaan: Rond de klok van 7.00 uur ga ik de kinderen wakker maken en zorg ik ervoor dat ze optijd klaar izjn om naar school te gaan.

8.15 uur – Naar school: Samen met de kinderen rijd ik naar school. De kinderen gaan naar hun klas en ik ga aan de slag: als vrijwillige conciërge ontlast en help ik de conciërge op de Den Omgang.

14.00 uur – Richting huis: De schooldag zit erop, dus ook ik keer met de kinderen huiswaarts. Ik vind het leuk een huisvader te zijn, want op deze manier krijg ik heel veel van mijn kinderen mee en ben ik altijd bij ze betrokken en dat is iets wat niet zo heel veel vaders kunnen doen. Thuis werk ik soms samen met mijn vrouw aan de Facebookpagina, maar veel werk is er niet aan.

KLIK HIER VOOR DE FACEBOOKPAGINA VAN PIJNENBURG

Schaijk, ik heb zoek, Rick PIjnenburg, Den Omgang

 

,