Honderden meldingen van vuurwerkoverlast in de regio

GroenLinks heeft honderden meldingen gekregen van vuurwerkoverlast in de regio. Dat valt te zien op de kaart van Meldpunt Vuurwerkoverlast.

Oss spant met ruim zevenhonderd meldingen de knallende kroon. Maar ook in Uden zijn meer dan honderd meldingen binnengekomen. In Veghel was het relatief rustig, met zo’n zeventig meldingen. In totaal zijn er 89.874 meldingen binnen gekomen bij GroenLinks.

Meer dan 700 meldingen in Oss

Vuurwerkoverlast GroenLinks

Screenshot kaart GroenLinks

Vuurwerkoverlast in de dorpen

Boekel en Heeswijk-Dinther vallen behoorlijk op in de kaart die door Groenlinks is gemaakt. In Heeswijk-Dinther kwamen 49 meldingen van vuurwerkoverlast binnen en in Boekel 22. Forse aantallen, maar nog niets vergeleken met Boxtel (103). Niet alleen in de grotere steden werd er dus flink geknald, ook in de dorpen was de overlast groot.

Het online meldtpunt is een initiatief van dertig lokale GroenLinks-fracties uit heel het land. Onder meer Oss, Den Bosch, Nieuwegein en Tilburg deden mee. Maar ook de provinciale fractie van Brabant was betrokken bij het meldpunt.

ZOOM HIER VERDER IN VOOR VUURWERKOVERLAST IN JOUW GEMEENTE

Mensen konden tot 3 januari melding maken van overlast in hun omgeving. Al die meldingen worden nu verwerkt tot een rapport dat naar de Tweede Kamer gaat. “Wij houden van vuurwerk als dat veilig en professioneel wordt afgestoken”, zo valt te lezen op de website van GroenLinks. “Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de vuurwerktraditie steeds minder het stempel ‘feestelijk verdient. Daarom vinden we dat het anders moet.”

GroenLinks roept samen met zestien artsenorganisaties het kabinet op om een verbod op consumentenvuurwerk iin te stellen. Onder andere het Nederlans Oogheelkundig Ezelschap en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirugie steunen het manifest van GroenLinks.

, , ,