Golfbanen willen slag slaan in de regio

Golfbaan Oijense Zij in Oss heeft uigebreide plannen om flink uit te breiden. Op de website van de golfbaan even ten noorden van Oss verscheen dinsdag een tekening van de geplande uitbreiding. 

Screenshot website Oijense Zij

Screenshot website Oijense Zij

Het huidige terrein valt in het niet bij de plannen. Wat ze willen bouwen? 25 hectare grond, een nieuw clubhuis en meerdere machines, oefenfacilitieiten, een gedeeltelijk overdekte driving range en een oefenbukker. De totale investering? 4,25 miljoen euro.

De investering moet worden gefinancierd met obligaties; particulieren en ondernemingen kunnen voor 25.000 euro een obligatie kopen. De geplande groei door de investering zorgt ervoor dat de golfbaan de obligaties daarna met een rente kunnen terugbetalen over de periode van twintig jaar.

De eigenaar van de golfbaan laat aan het Brabants Dagblad weten dat inmiddels twintig procent van het benodigde bedrag al is binnengehaald. Hij hoopt in 2017 te kunnen beginnen met de uitbreiding.

KLIK HIER OM DE SCHETS VAN TOEKOMSTPLANNEN VAN DE OIJENSE ZIJ TE BEKIJKEN

“We gaan weer golfen”

De Oijense Zij is niet de eerste golfbaan rondom Oss met grote toekomstplannen. The Duke in Nistelrode maakte vorige week bekend dat zij van plan zijn een vijf sterren-plus hotel met een conferentieruimte willen bouwen bij hun golfclub.

Aan de Berhemseweg zou het meest luxe oord uit de regio moeten komen. De gebouw(en) moeten in dezelfde stijl worden gebouwd als het huidige clubgebouw, maar hoe deze plannen precies vorm gaan krijgen, wordt pas later bekend.

, ,