Fietsendiefstal in de regio: Oss koploper

De politie trof dinsdagavond vermoedelijk 48 gestolen fietsen aan in de Teugenaarstraat in Oss. De gemeente Oss is koploper wat betreft fietsendiefstallen in de regio. Fietsen zijn gewild onder de Brabantse dieven. 

Gestolen fietsen in Oss (Bron: Politie Oss)

Gestolen fietsen in Oss (Bron: Politie Oss)

De surveillerende agenten zagen de auto van een veelpleger staan in de garagebox. De eigenaar van de auto staat vooral bekend als fietsendief, zo omschrijft de politie op Facebook. Toen de agenten polshoogte kwamen nemenvonden ze dat de twee mannen zich verdacht gedroegen. “Eén was druk aan het bellen en de ander was hevig aan het zweten”, vertelt de Politie.

Achter een opgehangen deken stonden 48 fietsen tegen elkaar aan. De trappers waren eraf gehaald, zodat ze extra dicht tegen elkaar konden staan. De politie hoopt de eigenaren te kunnen opsporen. De twee fietsendieven zijn aangehouden.

Fietsendiefstal in de regio

Wie de cijfers bekijkt ziet dat het geen toeval is dat zo’n grote partij fietsen in Oss wordt aangetroffen. In 2014 werden er per 1000 inwoners zo’n 14 fietsen gestolen in de gemeente. Dat komt neer op bijna 1.200 gestolen fietsen in alleen al Oss. Alleen in Eindhoven ligt het aantal gestolen fietsen per 1.000 inwoners hoger.

Aangifte fietsendiefstal

De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van de politie. Dit zijn dus cijfers van alleen de aangiftes. Wanneer je de reacties op het bericht van de politie leest, dan wordt duidelijk hoe weinig mensen aangifte doen van een gestolen fiets. De reacties stromen binnen met mensen die nog aangifte willen doen van hun gestolen fiets, nu zo’n grote partij is aangetroffen. De signalementen van gestolen en vermiste fietsen stromen binnen.

Het kan dus zomaar zo zijn dat in Oss niet de beste fietsendieven wonen, maar de slechtste aangevers. De politie raadt iedereen aan om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets.

, ,