De Agenda Van… Claire Meulemeesters

Iedere woensdag op Nectar een inkijkje in een interessante agenda van iemand uit de omgeving. Want wat geeft nu een beter beeld van een beroep, persoon of bedrijf dan een kijkje in de agenda?

Claire Meulemeesters, Salem ReedRegisseuse en student

Naam: Claire Meulemeesters
Woonplaats: Hilversum
Leeftijd: 22

Claire Meulemeester komt oorspronkelijk uit Boekel, maar is in Hilversum druk bezig met afstuderen. Ze studeert af als documentaire regiseusse en deze komende weken zijn erg spannend. Ze heeft nog 17 dagen de tijd om 2.400 euro op te halen voor haar afstudeerproject; een eigen film.

Salem Reed, zoals de documentaire heet, gaat over Nielson en zijn drag-personage Salem Reed. Salem Reed is een extravagante queen.

Samen met Carmen van Sleeuwen wil Claire Meulemeesters een bijzondere documentaire maken, met niet alleen filmbeelden, maar ook animaties. Die animaties neemt Van Sleeuwen weer voor haar rekening; zij studeert af als animator op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Gaat het een drukke woensdag worden? Vandaag ben ik vol op bezig met mijn documentaire. Ik heb meerdere afspraken met ondermeer mijn componist. De crowdfunding is voor mij nu erg belangrijk. Alle steun is welkom, om de documentaire te realiseren. Het moet niet alleen een project van mijzelf worden, maar iets wat de wereld van drag een warm hart toedraagt en nieuwsgierig maakt.

Dragqueen
Agenda

9.30 uur – Afspraak EchoLocate: De sounddesigner en componist van EchoLocate zorgen ervoor dat alles goed klinkt en de juiste muziek gebruikt wordt. Daarom loop ik iedere scene stap voor stap door.

13.00 uur – Lunch hoofdrolspeler: Nielson is de hoofdrolspeler in de film. We spreken geregeld af. Betrokkenheid van beide kanten is ontzettend belangrijk bij het maken van een goede documentaire. We bespreken hoe het met hem gaat en wat hij de laatste tijd heeft meegemaakt.

15.30 uur – Telefoneren: In de opstartfase lopen er veel lijntjes naar allerlei partijen. Ik heb dus een bellijst, die ik helemaal moet doorlopen zodat alles op rolletjes blijft lopen voor de documentaire.

20.00 uur – Thuiswerken: Na het eten ga ik nog even aan de slag met zaken voor de documentaire. Veelal zijn dat mailtjes die opgesteld en verstuurd moeten worden. Ik vind creatief schrijven het allerleukste om te doen. Brainstormen over wat ik wil vertellen met mijn werk, de zoektocht naar karakters, het neerpennen van een goed scenario.

Dat gebeurt niet alleen bij fictie, maar ook bij documentaireprojecten. Mijn ultieme droom is dan ook om samen met Carmen -waar ik nu samen mee afstudeer- de handen ineen te slaan voor een videogame met een goed verhaal. Ik vind verhaallijnen in videogames namelijk super interessant.

KLIK HIER VOOR DE CROWDFUNDPAGINA VAN CLAIRE MEULEMEESTERS

Maar die games zijn allemaal toekomstmuziek. De documentaire staat nu op één. De rest van de week bestaat uit crewmeetings, afspraken met de cast en contact houden met (mogelijke) sponsoren.

De pre-productiefase is hectisch. Maar het is leuk om te zien hoe alles samenkomt.