Burgemeester Bernheze roept burgers op zich te laten horen [video]

Burgemeester Hoorman van de gemeente Bernheze zegt graag te horen hoe mensen denken over de mogelijke komst van een AZC naar Heesch. “De meningen zijn luid en duidelijk binnengekomen. Het is belangrijk dat onze raadsleden gevoed worden.”

“We realiseren ons erg goed dat we mensen hebben moeten teleurstellen, die niet meer werden toegelaten tot de informatiemarkt. Maar het democratisch proces houdt niet op bij die informatiemarkt. Integendeel; ik nodig u uit om de komende tijd als u wilt uw mening duidelijk te blijven maken.”

Dat kan volgens de burgemeester op verschillende manieren; mailen, bellen, brieven, gesprekken met raadsleden of iets anders. De burgemeester benadrukt dat slechts 21 raadsleden moeten beslissen voor een hele gemeente.

Ook na de bijeenkomst van maandagavond zal er ruimte blijven om meningen te laten horen op allerlei manieren.

‘Noodverordening Bernheze spijtig’

“Ik vind het buitengewoon spijtig dat ik de noodverordening heb moeten afkondigen. Waardoor het vanavond niet mogelijk is om samen te scholen of te demonstreren. Maar ik vind het belangrijk om te zeggen dat ik als uw burgemeester moet instaan voor uw veiligheid.”

De burgemeester roept daarom iedereen die vanavond niet aanwezig kan zijn bij de hoorzitting op, om via de livestream te kijken naar wat er gebeurt. “Ik hoop dat die hoorzitting op een normale manier kan plaatsvinden”