Start bouw 42 woningen en appartementen in de Udense Gaarden

Bouwgroep Hendriks Coppelmans start in de eerste week van het nieuwe jaar met de aanleg van een nieuw woongebied in De Gaarden. Het nu braakliggende terrein naast het Retraitehuis.  

De Gaarden

Screenshot promotievideo De Gaarden

Aan de Volkelseweg wordt gestart met de bouw van achttien eensgezinswoningen en 24 appartementen, die eind 2016 waarschijnlijk opgeleverd worden. Volgens De Gaarden is er nog één appartement beschikbaar voor verhuur.

Op het terrein dat de afgelopen jaren eigendom was van de Missiezusters gaat verschillende woonvormen aanbieden: vrije kavels, huurappartementen en huurwoningen. Volgens de bouwers van De Gaarden moet het gebied natuur ademen. Een groene omgeving met natuurlijke groenelementen, die onder de hoede van de zusters diep geworteld zijn.

Jong en oud moet een thuis kunnen vinden in de Udense Gaarden naast het sportpark. Area is op het moment nog bezig met gesprekken over de huurwoningen. In de bovenstaande promotievideo kun je een beetje het gevoel krijgen hoe De Gaarden eruit gaat zien.

Herontwikkeling religieuze gebouwen

Stichting Hercules uit Vught kocht in 2014 het Retraitehuis. De stichting specialiseert zich in het herontwikkelen van religieuze gebouwen en erfgoed. Al vanaf het begin was duidelijk dat naast enkele ingrepen in het bestaande gebouw er werd aangestuurd op nieuwbouw. Op die manier moet het terrein in de toekomst rendabel zijn, zodat alle faciliteiten op de locatie gewaarborgd konden blijven.

Het nieuwe woongebied dankt de naam aan de kersen-, appel-, en perengaarden die vroeger rondom het gebouw lagen. Het was altijd goed kersen eten in de regio en die traditie willen de ontwikkelaars nu doorzetten: in het gebied worden wederom kersenbomen geplaatst.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN OVER DE GAARDEN 
,